FIFA Svetsko Prvenstvo Katar 2022

Na ovoj strani se nalaze naše analize, prognoze i tipovi za FIFA Svetsko Prvenstvo Katar 2022. Ovo je 22. prvenstvo sveta u fudbalu i biće održano od 20. Novembra do 18. Decembra. Na ovom svetskom prvenstvu po poslednji put učestvuju reprezentacije iz 32 zemlje jer će se već od sledećeg turnira, koji se održava u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine, za naslov najboljeg na svetu boriti čak 48 timova. Repezentacije su rasporedjene u 8 grupa iz kojih prva dva tima nastavljaju u osminu finala.

Prognoze i tipovi Svetsko Prvenstvo Katar 04. Decembar

12-04 16:00 France – Poland     Fudbal Prognoza Tip 1
 
12-04 20:00 England – Senegal     Fudbal Prognoza Tip 4+
 

analize, tipovi i prognoze za FIFA Svetsko Prvenstvo u Kataru

Kao i do sada mi ćemo se truditi da što tačnije čnije prognoziramo ishode utakmica na FIFA Svetskom Prvenstvu u Kataru. Za ove analize u obzir uzimamo trenutnu formu reprezentacije, atmosferu u timu, pojedinačnu formu fudbalera i prikazane partije u klupskom prvenstvu, medjusobne susrete protivnika i mnoge druge činjenice. Po poslednjim istraživanjima kladionica favorit za osvajaje svetskog prvenstva je Brazil, ali je ovaj tim bez titule svetskog prvaka još od 2002. godine dok je na poslednjem prvenstvu bio izbačen u četvrtfinalu. 

Uopšteno o FIFA Svetskom Prvenstvu

FIFA Svetsko Prvenstvo je najgledaniji fudbalski turnir na svetu i to sa razlogom. Prvo zvanično Svetsko prvenstvo odigrano je u Urugvaju 1930. godine i od tada se turnir održava svake četvrte godine (sa izuzetkom zbog prekida zbog Drugog svetskog rata). Međutim, bilo je nezvaničnih svetskih prvenstava pre FIFA već krajem 1800-ih, u vreme kada je postojalo samo nekoliko nacionalnih timova. Još jedno nezvanično „svetsko prvenstvo“ organizovano pre 1930. bio je trofej Ser Tomasa Liptona održan 1909. i 1911. 

sistem takmičenja na FIFA Svetskom Prvenstvu u Kataru

Na završnom turniru koji se ove godine igra u Kataru sastavljeno je osam grupa sa po četiri reprezentacije. U okviru grupe svako igra sa svakim i prva dva tima iz svake grupe napreduju u nokaut fazu takmičenja. To znači da je tim koji pobedi u četiri nokaut meča novi šampion sveta. Pobeda se ostvaruje u regularnom toku, u produžecima ili izvođenjem penala. Finale Svetskog prvenstva je dva puta u istoriji dobijano izvođenjem penala. Prvo, Brazil je pobedio Italiju 1994. Drugo, Italija je pobedila Francusku 2006. godine. Od 2026. godine format takmičenja će se ponovo promeniti. Sastojaće se od 16 grupa od po tri tima gde prva dva napreduju u nokaut fazu sa ukupno 32 reprezentacije.

Reprezentacije sa više od jedne titule svetskog šampiona u fudbalu

                 Zemlja        Učešće        Titule

43px-Flag_of_Brazil.svg.png.webp       Brazil             21                 5

46px-Flag_of_Germany.svg.png.webp     Nemačka        19                  4

45px-Flag_of_Italy.svg.png.webp        Italija             18                  4

46px-Flag_of_Argentina.svg.png.webp      Argentina        17                  2

45px-Flag_of_France.svg.png.webp     Francuska        15                  2

Kad objavljujemo tipove, prognoze i analize za Svetsko Prvenstvo u kataru?

Sve analize, tipovi i prognoze za utakmice Svetskog Prvenstva u Kataru se objavljuju najmanje 24 sata pre početka meča. Ovo će Vam dati dovoljno vremena za analizu i za izbor utakmica za gledanje i-ili kladjenje.

za koje još fudbalske lige nudimo analize, prognoze i tipove?

Na našem sajtu Fudbal Prognoza i Tipovi možete naći poslednje analize i tipove za 5 najvećih evropskih fudbalskih liga: analiza i tipovi nemačka Bundesliga, analiza, predvidjanja i tipovi španska La Liga, najnoviji tipovi italijanska liga Serija A i tipovi za kladjenje francuska Liga 1

Pored toga, za imamo tipove i prognoze za: UEFA Ligu Šampiona, i UEFA Ligu Evrope.

Pin It on Pinterest

Share This