Francuska Liga 1 Prognoze i Tipovi

Ovde su najbolje prognoze, analize, tipovi i saveti za kladjenje za danas za francusku fudbalsku ligu. Kladjenje na pobedu favorita pred domaćim navijačima sa nekoliko golova razlike pokazalo se unosnim u Ligi 1. Fudbalske prognoze Lige 1 poslednjih godina dale su sjajne rezultate, uprkos tome što je francuska fudbalska Liga 1 dobila status inferiorne lige u odnosu na ostale 4 najveće evropske lige.

Prognoze i tipovi francuska Liga 1 nedelja 16. maj

Bordeaux - Lens Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Bordou je neophodna pobeda da bi mirnije dočekao kraj sezone u francuskom prvenstvu. Ipak, ovaj tim nije uspeo da postigne gol ni na jednoj utakmici ove sezone u kojoj mu je u goste dolazila ekipa koja je zauzimala jedno od prvih 6 mesta na tabeli. Bordo je bez remija na poslednjih 11 utakmica a na svakom od poslednjih 7 mečeva ovog tima je vidjen gol u prvih pola sata igre. Bordo se nalazi u donjem delu tabele uprkos činjenici da je ove sezone samo Lil kod kuće sačuvao svoju mrežu više puta od današnjeg domaćina.

Dva vezana poraza pretrpljena od timova koji se nalaze u borbi za titulu su ostavila Lens van mesta koja sledeće sezone vode u evropska takmičenja. Uprkos tome, Lens je i dalje na putu da ostvari svoj najbolji plasman u francuskoj ligi još od sezone 2006/07 kada su fudbaleri ovog tima osvojili peto mesto na tabeli. Lens ove sezone nema poraz na gostovanjima timovima koji su se nalazili u donjem delu tabele i na 8 od tih devet utakmica je vidjeno da obe strane postižu gol na meču. 

Fudbal Prognoza Tip: gost daje 1-2 gola

 

Dijon - Nantes Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Dižon, koji sledeće sezone igra u Ligi 2, se nalazi medju poslednja tri tima od prvog kola francuskog prvenstva. Ovaj tim je ostvario tri pobede tokom cele sezone a na 17 medjusobnih duela sa Nantom Dižon je pobedio samo 4 puta. Ovaj tim u proseku postiže manje golova na domaćem terenu od svih ekipa u 5 najjačih evropskih liga ali na sedam od poslednjih 9 utakmica igranih kod kuće Dižon nije primio gol u prvih pola sata igre. 

Samo Lil uz Nant ima tri pobede na poslednje tri utakmice i to dovoljno govori o formi u kojoj se nalazi gostujuća ekipa. Na svakoj od pomenute tri pobede su fudbaleri Nanta dva puta pogadjali protivničku mrežu u drugom delu utakmice. Četiri od ukupno pet pobeda Nanta na gostovanjima ove sezone je bilo protiv timova koji su se nalazili lošije plasirani od 11-og mesta na tabeli. Ipak, na skoro dve trećine gostovanja ove sezone fudbaleri Nanta su prvi primali gol na meču što je bio slučaj i na poslednja tri gostovanja ove ekipe Dižonu.

Fudbal Prognoza Tip: 3+

 

Lille - St. Etienne Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Lil se nalazi na prvom mestu na tabeli i osvojena 4 boda na poslednje dve utakmice će garantovati ovom timu prvu titulu u poslednjih 9 godina. Za ovakav rezultat Lila je najzaslužnija odbrana koja je ove sezone primala golove na manje utakmica od svih ostalih timova u francuskoj ligi. Ipak, ovaj tim se u poslednje vreme mučio na domaćem terenu gde je ostvario samo dve pobede na poslednjih 6 utakmica ali je kuriozitet da fudbaleri Lila nisu primili gol u drugom poluvremenu na poslednjih 11 mečeva. Lil nije poražen kod kuće ni na jednoj od 13 utakmica u kojima nije gubio na poluvremenu. 

Sent Etjen se nalazi na sredini tabele i ima najmanji broj osvojenih bodova u poslednjih 11 sezona. Ipak, ovaj tim je ostvario pet pobeda na poslednjih 8 utakmica – toliko pobeda su ostvarili na 26 utakmica pre toga. Na strani Sent Etjen ima pet pobeda na poslednjih 7 gostovanja i u tom periodu je na 6 utakmica prvi davao gol na meču. Ipak, ovaj tim je bez pobede na poslednjih 19 gostovanja Lilu.

Fudbal Prognoza Tip: 1

 

Lorient - Metz Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Lorijenov opstanak u Ligi 1 zavisi od prikazane partije tima na ovoj utakmici ali bi fudbaleri Lorijena mogli da budu optimisti ako znamo da je ovaj tim svih 7 pobeda na poslednjih 17 utakmica ostvario na domaćem terenu. Poslednjih 6 utakmica koje je Lorijen igrao su bile dobijene od strane domaćina i u tom periodu je prosek golova na utakmicama ovog tima bio veći od tri i po po meču. Na porazu od Liona u prošlom kolu fudbaleri Lorijena su prekinuli niz od pet uzastopnih utakmica na kojima su davali gol u prvih 45 minuta igre.

Mec je osigurao svoje mesto na sredini tabele i na poslednjem gostovanju je deklasirao Dižon sa 5:1. Gosti su pored toga na putu da zabeleže najveći broj osvojenih bodova u poslednjih 10 godina uprkos tome što su pretrpeli poraze na 6 od poslednjih 9 utakmica. Na 4 od poslednjih 5 susreta ovih ekipa je vidjeno da obe strane daju gol uz ukupno postignutih tri ili više golova na utakmici. 

Fudbal Prognoza Tip: 3+

 

Marseille - Angers Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Marsej se i dalje nalazi u tesnoj borbi za osvajanje petog mesta u francuskom šampionatu. U duelima sa Anžeom Marsej ima čak 6 remija na poslednjih 10 utakmica, što ne ohrabruje pred ovaj susret u kojem su mu potrebna sva tri boda ukoliko želi da se odvoji na tabeli od Lensa i Rena. Ipak, ovaj tim nije poražen na poslednjih 7 utakmica kod kuće što je najduži niz medju timovima francuske lige ove sezone. Pored toga, Marsej je jedini tim koji je pobedio na svih 8 utakmica na domaćem terenu u kojima su fudbaleri ovog tima prvi davali gol na meču.

Anže je ispunio svoj cilj – opstanak u ligi – i fokus tima je sada na sledećoj sezoni. Anže je rekorder ove sezone sa postignutih 8 golova u prvih deset minuta igre ali su samo na 15 od ukupno 36 mečeva ovog tima vidjeni golovi na obe strane. Anže je osvojio 6 bodova na poslednjih 9 gostovanja i samo na jednoj od tih utakmica su obe strane davale golove. 

Fudbal Prognoza Tip: 1

 

Monaco - Rennes Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Monako ima 6 pobeda na poslednjih 7 utakmica i želi da završi sezonu medju dva najbolja tima – prvi put u poslednje tri godine. Svih 6 pobeda u tom periodu Monako je ostvario bez primljenog gola i ni jedna ekipa nije primila manje golova u poslednjih 11 kola francuskog šampionata. Jedini poraz u sedam pomenutih utakmica Monako je doživeo na domaćem terenu od Liona čime je prekinuta serija tima od 9 utakmica u kojima je Monako osvajao bodove. Uključujući i taj poraz, fudbaleri Monaka su na 9 od poslednjih 10 utakmica na ovom terenu davali po dva ili više golova. 

Posle dve utakmice bez pobede Ren se nalazi u opasnosti da ostane bez mesta u Evropi sledeće sezone. Na poslednje tri utakmice fudbaleri ovog tima su primali barem jedan gol u prvom poluvremenu ali su najranjiviji u finišu gostovanja – na četiri od poslednjih 6 utakmica na strani Ren je primao gol posle 70. minuta igre. Ren je bez pobede na svih 6 utakmica igranih protiv timova koji zauzimaju prvih 8 mesta na tabeli i na tim mečevima fudbaleri ovog tima ni jednom nisu uspeli da postignu više od jednog gola na utakmici.

Fudbal Prognoza Tip: 1

 

Montpellier - Brest Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Ovde se očekuje jedna neizvesna utakmica – na poslednjih 9 mečeva Monpeljea su obe strane davale golove na utakmici, dok je na tri od četiri utakmice koje nisu završene remijem izgubio tim koji je prvi davao gol na susretu. Prosek golova na ovom terenu je daleko veći od proseka francuske lige i iznosi više od tri i po gola po utakmici. Monpelje trenutno piše klupsku istoriju sa 19 vezanih utakmica na ovom terenu u kojima je primao barem jedan gol. 

Brest ima samo jednu pobedu na poslednjih 8 utakmica i nalazi se na samo tri boda udaljenosti od zone ispadanja. Na 4 od poslednjih 5 utakmica Bresta je vidjen gol u prvih 15 minuta meča, što je doprinelo proseku od jednog i po gola postignutog u prvih 45 minuta na utakmicama ovog tima. Brest ima jednu pobedu na poslednjih 12 gostovanja ali je na poslednje dve utakmice na strani davao više od jednog gola – poslednji put su fudbaleri Bresta dali više od jednog gola na tri vezane utakmice u gostima pre 8 godina.

Fudbal Prognoza Tip: GG

 

Nice - Strasbourg Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Uprkos činjenici da praktično nema za šta da igra, Nica je u prošloj utakmici pobedila Brest na meču u kom je gubila na poluvremenu. Da kuriozitet bude još veći, fudbaleri domaćih su od 52. minuta utakmice igrali sa igračem manje. Fudbaleri ovog tima su na poslednje tri utakmice primali gol u prvih 15 minuta igre ali je na dve od te tri utakmice Nica osvojila sva tri boda. Ove sezone je samo na utakmicama Monaka na domaćem terenu vidjeno više mečeva koji su završeni sa postignutih tri ili više golova. 

Ako ne pobedi na ovoj utakmici Strazbur bi mogao da se nadje medju tri ekipe u zoni ispadanja. Ovaj tim je bez pobede na poslednjih 5 utakmica ali su uprkos tome fudbaleri Strazbura davali golove na poslednjih 7 mečeva. Strazbur je davao prvi gol na meču na tri od poslednjih 5 gostovanja ali je samo jednom u tom periodu osvojio sva tri boda. 

Fudbal Prognoza Tip: GG

 

Nimes - Lyon Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Nim posle pobede od 3:0 u prošlom kolu još uvek ima šanse da izbegne ispadanje iz lige. Na toj utakmici su fudbaleri Nima prekinuli niz od 5 utakmica bez osvojena tri boda ali je važna i činjenica da je Nim na 12 od poslednjih 13 utakmica pronalazio put do protivničke mreže. Nim nema pobedu na poslednjih 5 utakmica igranih kod kuće i skoro polovinu golova na ovom terenu je primio u poslednjih 15 minuta igre. 

Lion ima 4 pobede na poslednjih 5 utakmica i juri mesto u Ligi Šampiona sledeće sezone. Ovaj tim je bez poraza na poslednjih 16 gostovanja a na prošlom meču su postigli gol na rekordnoj 17-oj uzastopnoj utakmici u gostima. Lion je pobedio na svih osam gostovanja ove sezone na kojima je vodio na poluvremenu.

Fudbal Prognoza Tip: GG

 

Paris SG - Reims Prognoza i Tip

Prikaži Tip

Na ovom meču je sve sem pobede poraz za fudbalere PSG-a koji jure Lil i osvajanje osme titule prvaka Francuske u poslednjih 9 sezona. Ipak, čini se da je PSG zaostajao za Lilom tokom cele sezone i sa 5 pobeda i dva poraza na poslednjih 8 utakmica fudbaleri ovog tima su izabrali loš trenutak za posrtanje. Najveći problem u poslednje vreme su izdanja tima na domaćem terenu gde su fudbaleri PSG-a poraženi tri puta na poslednjih 5 utakmica. Na dve od tih pet utakmica PSG nije postigao ni jedan gol dok je gol razlika tima u pomenutom periodu -2. Ipak, fudbaleri PSG-a su na 7 od 12 pobeda na ovom terenu pobedjivali sa tri gola razlike i drugi su najbolji tim francuske lige na domaćem terenu.

Rems je na sredini tabele i bez pobede je na poslednjih 6 utakmica. Na ovoj utakmici gosti će se pouzdati u svoju odbranu koja ove sezone u proseku prima nešto više od jednog gola po meču. Prošle sezone Rems je pobedio PSG na ovom terenu sa 2:0 i prekinuo niz Parižana od 44 uzastopne utakmice u kojima su davali golove. Ovaj tim je bez poraza na poslednjih 5 gostovanja i ove sezone su samo 4 puta gubili na poluvremenu utakmice igrane na strani. Na dve od te četiri utakmice fudbaleri Remsa su osvajali bodove.

Fudbal Prognoza Tip: 1&2+

 

Saveti i prognoze za francusku Ligu 1

Uz kvalitetne analize francuska Liga 1 i dalje predstavlja jedno od najprofitabilnija takmičenja za koje nudimo prognoze i tipove i na koja se možete kladiti. S obzirom da je sezona tako duga, a forme tima se neprestano menjaju, to može pružiti neverovatne mogućnosti za kladioničare.

francuska Liga 1 ukratko

Liga 1 je francuska profesionalna fudbalska liga najvišeg nivoa. Otkako je osnovano 1932. godine, oduševljavala je gledaoce širom sveta negujući neke od najvećih talenata koje je ovaj sport video. Liga 1 se sastoji od 20 timova koji igraju ukupno 38 mečeva od avgusta do maja. Klubovi igraju po dva meča protiv svakog od ostalih timova u ligi – jednom kod kuće i revvanš u gostima.

Svake godine donja dva tima ispadaju i zamenjuju se iz Lige 2. Treći najlošije plasirani tim ima priliku da se bori protiv ispadanja u dvomeču sa trećeplasiranim timom iz Lige 2. Francuska Liga 1 se smatra jednom od najistaknutijih liga na svetu i trenutno je na petom mestu u Evropi.

Liga 1 – fabrika talenata

Liga 1 je poznata kao jedna velika fabrika talenata. Na nesreću francuskog fudbala, ti talenti se uglavnom ne zadržavaju dugo u  Ligi 1. To tržište je odavno prepoznata kao produktivno  za mlade koji nastavljaju svoj put kroz ostale evropske lige i postati neki od najistaknutijih fudbalera na svetu.

Najbolji igrači se često prodaju klubovima iz većih liga, a danas je jedini izuzetak od te prakse Paris SG. Klub iz Pariza, iza kojeg stoje vlasnici iz Katara, nedvosmisleno je učinio ligu manje zanimljivom za gledanje jer se čini da je šampion odlučen i pre samog početka lige. Medutim, još uvek postoji vrednost koja se može naći u kladenju na Ligue 1.

Tabela Liga 1

francuska Liga 1 i rezultati u evropi

Francuski klubovi nisu imali mnogo uspeha na medjunarodnoj sceni i kao rezultat, liga ima samo dva zagarantovana mesta za Ligu Šampiona. Treća ekipa na takmičenju mora da se bori kroz kvalifikacije, dok četvrti ima obezbedjeno mesto u UEFA Ligi Evrope. Poslednji put je francuski klub uživao u evropskoj slavi 1993. godine kada je Marsej pobedio Milan rezultatom 1: 0 u finalu UEFA Lige Šampiona.

za koje još fudbalske lige nudimo analize, prognoze i tipove?

Pin It on Pinterest

Share This