Kako Da Kupim Bitcoin?

Sa porastom popularnosti Bitkoina javljaju se i razna pitanja o tome kako kupiti Bitkoin ili neku drugu kripto valutu, gde se mogu kupiti Bitkoin i druge kriptovalute iz Srbije i slično. Ono što je očigledno je da se smanjuje broj pitanja o tome zašto treba kupiti Bitkoin ili neku drugu kriptovalutu. Mnogima je dovoljno dobar razlog bio kupovina Bitkoina u vrednosti od 1.5 mlrd dolara od strane Elona Muska. U svakom slučaju ovde ćete saznati gde i kako kupiti Bitkoin iz Srbije (ili neke druge zemlje) putem kreditne kartice, PayPal-a, bank transfera ili na neki drugi način. Ali, prvo da vidimo za šta služi Bitkoin.

Kako mogu da koristim Bitcoin?

Čuvaj Bitkoin

Mnogi korisnici čuvaju njihove Bitkoine u nadi da će njihova cena rasti i da će time ostvariti profit. Ogroman broj ljudi je zaradio na ovaj način. Ova opcija je dostupna svima koji poseduju BTC u njihovom Bitkoin Novčaniku.

Pošalji Bitkoin

Pošalji Bitkoin ili bilo koju drugu kriptovalutu bilo kome u svetu. Sve što je potrebno je da imaš Bitkoin adresu primaoca i jednim klikom su kripto-sredstva poslata. Na isti način možete i primati Bitkoin.

Troši Bitkoin

Novac služi za trošenje. Isto tako i Bitkoin. Koristi ga za plaćenje online, kupovinu roba i usluga ili za nešto treće. Na ovom sajtu ćete naći spisak sa najboljim kladionicama i kazinima u kojima možete deponovati sredstva u Bitkoinima.

gde kupiti Bitcoin?

Kupovina Bitkoina na internetu je postala toliko jednostavna da će se posle samo 5 koraka ova, ili neka druga kriptovaluta, već nalaziti u Vašem Bitkoin novčaniku (Bitcoin Wallet). Pored jednostavnosti, anonimnost i sigurnost transakcija su glavni razlozi zašto smo se odlučili da kupujemo Bitkoine na LocalBitcoins.com. Ovo je jedna od prvih Bitkoin berzi, sigurna je i anonimna. Za transakcije preko 1000 EUR mora se izvršiti potvrda identiteta mada je moguće da neki prodavci zahtevaju da kupci budu verifikovani i za niže iznose transakcija. Pri kupovini kriptovaluta možete proveriti legitimitet prodavca kao i njegove ocene. Ovo su koraci za kupovinu Bitkoina na LocalBitcoins.com:

 

Prvi korak: Registracija

 

Registrujte se na LocalBitcoins.com. Automatski ćete dobiti besplatan i siguran Bitkoin Novčanik (Bitcoin Wallet). Nisu Vam potrebne nikakve dodatne aplikacije ili nešto slično.

 

Drugi korak: Pregledajte prodavce

 

Popunite formu na glavnoj strani sajta LocalBitcoins.com sa iznosom i valutom kojom ćete plaćati, Vašom lokacijom i načinom plaćanja. Kao načini plaćanja ponudjeni su kreditna kartica, PayPal, Payoneer, Neteller, Skrill, Bank Transfer i drugo. Kada kliknete SEARCH biće Vam izlistani svi prodavci koji ispunjavaju Vaše uslove kupovine/prodaje.

treći korak: izaberite oglašavača

Od izlistanih ponudjača/prodavaca izaberite jednog sa velikim brojem transakcija i sa dobrom reputacijom. To su prva dva broja u zagradi posle korisničkog imena prodavca. Boja kružića posle zagrade označava vreme za koje ovaj prodavac odgovara na poruke i zahteve – u roku od pet minuta zeleni kružić, u roku od 30 minuta žuti kružić ili ako mu treba više od 30 minuta sivi kružić. Kada kliknete na BUY dugme otvoriće Vam se strana sa više informacija o izabranom prodavcu. 

četvrti korak: platite prodavcu

Kada kliknete na BUY dugme videćete više informacija o prodavcu i o načinima i uslovima transakcije. Pažljivo sve pročitajte pre nego što uputite zahtev za kupovinu. Ukoliko vidite nešto što Vam se ne dopada vratite se i izaberite nekog drugog prodavca. 

Da biste počeli sa kupovinom ukucajte iznos za koji želite da kupite kriptovalutu, ukucajte poruku za prodavca i kliknite na Accept terms and send trade request dugme da biste pokrenuli proces kupovine. Pre nego što kliknete to dugme budite spremni za plaćanje dogovorenog iznosa. Ukoliko ne platite dok se ne zatvori vreme za plaćanje (Payment Window) vaša transakcija će automatski biti otkazana.

peti korak: potvrdite uplatu

Kada ste izvršili uplatu kliknite na I have paid dugme. Kada prodavac potvrdi vašu uplatu Bitkoin će automatski biti uplaćen na Vaš Bitkoin Novčanik (Bitcoin Wallet) i biće Vam na raspolaganju. To je sve što ima da se kaže o kupovini Bitkoina na LocalBitcoins.com.

Pin It on Pinterest

Share This